Zdrowie z roślin

Dziś z innej beczki na temat roślin i pożywienia, bo nie tylko samą polityką człowiek żyje. Niektóre owoce, warzywa przypominają swoim wyglądem narządy wewnętrzne człowieka i podobno posiadają w sobie właściwości lecznicze. Odpowiednio z wyglądu dobrany owoc do kształtu narządu ludzkiego i systematyczne spożywanie go przez dłuższy okres czasu, jest w stanie naprawić nieprawidłowości w funkcjonowaniu czy to serca, nerek, wątroby lub mózgu i innych organów wewnętrznych człowieka.

Zwierzęta są tego w pełni świadome i gdy chorują spożywają lecznicze rośliny, natomiast ludzie o tym ciekawym zjawisku zapomnieli, aczkolwiek orzech włoski jest jeszcze przez wielu  spożywany dla poprawy pamięci, ponieważ do złudzenia przypomina z wyglądu ludzki mózg. Inne rośliny z potężnymi właściwościami uzdrawiającymi, takie jak czosnek i cebula są prawie każdemu z nas znane i pełnią w kuchni i apteczce rolę najlepszego, niezastąpionego leku i naturalnego antybiotyku, niepowodującego żadnych skutków ubocznych nie licząc zapachu. Spożywanie czosnku wzbogaca i chroni florę bakteryjną jelit w przeciwieństwie do antybiotyku syntetycznego siejącego spustoszenie w jelitach. Woda ze sfermentowanych roślin takich jak z kiszonej kapusty lub kiszonych ogórków jest najczęściej popijana przez nas gdy przedawkujemy alkohol, to prawdziwy eliksir na poprawę humoru i funkcjonowania organizmu na kacu.

Znacie magiczną zdrowotną moc zwykłej główki kapusty ? Przekonałem się o tym dość niedawno dzięki sugestii matki, która na widok mojego spuchniętego palca u stopy poleciła mi owiniecie na noc wokół palca opatrunku z liści kapusty. Opatrunek sporządza się w ten sposób, że ściągnięty liść kapusty rozbija, miażdży się tasakiem, owija wokół spuchnięcia i zabezpiecza bandażem. Wieczorem nie mogłem praktycznie chodzić a już na drugi dzień byłem w stanie przebiec maraton, opuchlizna całkowicie zniknęła z palca. Liść kapusty można oczywiście przyłożyć do innych chorych części ciała ze świetnymi rezultatami. Tak wiec kapusta nie tylko jest bardzo smaczna ale leczy i to prawie za darmo.

Rodzi się jednak pytanie dlaczego pomimo spożywania wyżej wymienionych leczniczych roślin i owoców dręczą ludzkość bezustannie choroby i inne dolegliwości ? Moim zdaniem wszystkie zdrowotne właściwości roślin całkowicie neguje spożywanie przez nas mięsa zwierzęcego – trucizny dla ciała i trucizny dla duszy!
Interpretacja zbieżność kształtów roślin i organów wewnętrznych człowieka jest moją subiektywną oceną i być może wnioski na temat właściwości leczniczych roślin wyciągam zbyt pochopnie, ale trzeba przyznać że podobieństwa są kolosalne i piękne.

brain-walnut-getty

Orzech włoski – mózg

07-tomato-heartfoods-that-look-like-body-parts-1

Pomidor – serce

5599903_f520

Fasola – nerki

2

Marchew – oczy

beets-and-beet-juice

Burak czerwony – w tym przypadku nie wygląd warzywa, lecz kolor świadczy o zdrowotnym wpływie na ludzką krew.

Na koniec zadam pytanie. Co przedstawia poniższe zdjęcie ? Z pewnością wielu będzie zaskoczonych rozwiązaniem tej zagadki. Odpowiedź już wkrótce, w następnym felietonie. Pozdrawiam.

30fcb3a2f0a1392b94ccea3340316e2e

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s